WIFI als water

Net als bij water merken gebruikers het direct op als WIFI niet uitstekend functioneert. Het is een reden om te vertrekken, of dezelfde locatie in de toekomst te mijden. De kunst is als locatie de juiste voorzieningen te treffen, die aansluiten bij de verwachtingen en toenemende eisen van de gebruiker. Het aantal apparaten evenals de hoeveelheid data die gebruikt wordt voor applicaties en programma’s neemt alleen maar toe.

Keten

Goed signaal staat niet gelijk aan snel internetten. Dat is een gedachtefout die veel wordt gemaakt. Het gaat erom dat de hele keten klopt van aanvoer tot de eindgebruiker. Dat de internet aansluiting naar de locatie toe van voldoende kwaliteit moet zijn, is slechts de eerste stap. Hetzelfde geldt voor het uiteindelijke signaal bij de gebruiker.

Het gaat niet om aankoop en installatie van een controller en accespoints, maar vraagt om architectuur van een netwerk met een goed fundament. Waarin alle individuele technische componenten de veeleisende vraag aankunnen, en al die technische componenten ook optimaal op elkaar zijn afgestemd. Voor die specifieke situatie.

De praktijk leert ons dat o.a. de transportcapaciteit op locatie wordt vergeten. Internetsignaal komt op locatie binnen. Maar hoe wordt dit signaal doorgegeven aan modems en/of accespoints? Dat kan met straalverbindingen (point to point verbindingen). Maar beter is de installatie te bekabelen. Via glasvezel, of via een bestaand coax netwerk al dan niet in combinatie met Eezo, EoC of Docsis.

Kwaliteitsbewaking

Het tijdig signaleren van problemen voorkomt klachten van gasten. Met goed Netwerk management worden problemen inzichtelijk. Snel en efficiënt ingrijpen is dan mogelijk en dat bespaart niet alleen kosten, maar ook frustratie bij de eindgebruiker.

Vraag ons naar de mogelijkheden.