Skip to main content

Glasvezel

Wanneer er een nieuw netwerk aangelegd moet worden of wanneer de huidige aan vervanging toe is, is een glasvezelnetwerk de perfecte uitkomst. Maar wat is glasvezel? Hoe werkt het? En hoe zit het met de aanleg met glasvezel in recreatiegebieden zoals campings? Wij leggen het uit.
Glasvezel voor recreatiebranche

Wat is glasvezel en hoe werkt het?

Glasvezel is een zeer snelle en stabiele internetverbinding. Het netwerk bestaat uit erg dunne vezels van glas. Deze vezels van glas, die net zo dun zijn als haar, delen data met de snelheid van het licht.
Aanleg glasvezel op camping

De aanleg van glasvezel in de recreatiebranche

De aanleg van glasvezel in de recreatiebranche gaat anders dan bijvoorbeeld in een woonwijk. In de recreatiebranche leggen internetproviders een internetverbinding aan tot het huisadres. Vaak is dit de receptie. De distributie van de internetverbinding op het park doet de internetprovider niet. Daar moet je dus als recreatieondernemer zelf voor zorgen. Conceptmobile zorgt ervoor dat de internetverbinding wél wordt verdeeld over het hele gebied.

Wij kunnen dit op verschillende manieren verdelen:

  • Rechtstreeks met een glasvezelmodem ertussen;
  • WiFi-masten aangesloten via glasvezel;
  • Uiteinden van het glasvezelnetwerk over te laten lopen naar coaxkabels (HFC).

Zo kan er op elke plek in het gebied genoten worden van een welverdiende vakantie mét een goede internetverbinding.

Reparatiewerkzaamheden aan glasvezel in recreatiebranche

Reparatiewerkzaamheden

Conceptmobile voert ook reparatiewerkzaamheden uit voor glasvezel en netwerkbekabeling. Ook kunnen wij in eigen beheer noodreparaties en tijdelijke (4G) oplossingen bieden. Daarnaast checken wij na reparatie altijd met speciale apparatuur of het probleem is verholpen.
Voordelen van glasvezel in de recreatiebranche

Voordelen van glasvezel

Met een glasvezelverbinding in jouw recreatiegebied ben je verzekerd van een stabiele internetverbinding. Eén waar je de komende jaren op kunt bouwen.

Wij, van Conceptmobile, helpen je graag bij het realiseren van deze glasvezelverbinding. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Meer informatie over glasvezel?

Met een glasvezelverbinding in jouw recreatiegebied ben je verzekerd van een stabiele internetverbinding. Eén waar je de komende jaren op kunt bouwen. Wij, van Conceptmobile, helpen je graag bij het realiseren van deze glasvezelverbinding. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Veel gestelde
vragen over glasvezel

Wanneer is een recreatiegebied geschikt voor glasvezel?
Wij raden een glasvezelnetwerk aan wanneer er een nieuw netwerk aangelegd moet worden of als er lange afstanden moeten worden overbrugd. Uiteraard is het wel belangrijk om eerst te kijken of het mogelijk is om jouw bedrijf aan te sluiten op glasvezel. Glasvezel is namelijk nog niet overal beschikbaar.
Waarom kiezen voor glasvezel op een vakantiepark of camping?
Allereerst is glasvezel sneller en stabieler dan de traditionele internetverbindingen. Ook kan glasvezel langere afstanden overbruggen en is glasvezel het internet van de toekomst.
Welke snelheid heeft glasvezel?
Dit is afhankelijk van de internetprovider waar je bent aangesloten. Dit gaat vaak op basis van best effort.

Onze klanten

Tevreden klanten. Daar doen wij het voor!

Koudenburg Parc
Camping Roosdunen
Camping Roosdunen
Camping Roosdunen