Skip to main content

DOCSIS

Conceptmobile heeft een maatwerkoplossing waarbij de kosten voor jou als recreatieondernemer meevallen en je gasten toch kunnen genieten van een stabiele internetverbinding tijdens hun verblijf; de DOCSIS-oplossing. Lees hieronder snel verder wat DOCSIS is, hoe het werkt en wat de voordelen zijn.
DOCSIS oplossing voor de recreatiebranche

Wat is DOCSIS?

Een coaxkabel vervoert geluid en beeld (tv en radio). Bij de Data Over Cable Service Interface Specification, ook wel de DOCSIS-oplossing genoemd, wordt er zowel beeld en geluid als internet getransporteerd via de bestaande coaxkabels. Door het plaatsen van een Cable Model Center (CMTS) in het netwerk wordt een extra functie aan de coaxkabels toegevoegd, namelijk: internet.
Aanleg van DOCSIS op camping

De techniek achter DOCSIS 3.0

DOCSIS 3.0 is ook de huidige standaard waarmee veel kabeloperators internet aanbieden aan hun klanten. Wij maken gebruik van een DOCSIS 3.0 CMTS die 16 down en 4 upstream kanalen kan aanbieden. Dit in combinatie met het juiste modem, vertaalt zich tot een bandbreedte van 800Mbit/s down- en 108Mbit/s aan upstream in het netwerk. Dit zorgt ervoor dat het nieuwe systeem zeer toekomstbestendig is.

Indien de aanvoersnelheid up-to-date gehouden wordt, zijn er de komende jaren geen ingrijpende investeringen meer nodig. Per accommodatie kan een WiFi-modem het signaal binnen distribueren, zodat hier een kwalitatief hoog internetsignaal ontstaat. Hiermee wordt er een “als thuis” oplossing aangeboden.

TV en radio via DOCSIS op camping

De voordelen van DOCSIS

  • Vaak kan het bestaande netwerk worden hergebruikt;
  • Geen grote investering in een nieuw netwerk;
  • Internet ‘zoals thuis’;
  • Betrouwbaar internet over het hele (recreatie)gebied;
  • Met een paar kleine aanpassingen is het huidige netwerk weer van deze tijd.
Kampeerdorp de Zandstuve maakt gebruik van DOCSIS

Onze klanten over de DOCSIS-oplossing

Wij passen de DOCSIS-oplossing toe in recreatiegebieden. Zo ook bij Kampeerdorp de Zandstuve.

Parkmanager Jos Warringa: “Door middel van de DOCSIS-oplossing zijn de vaste verblijven via de bestaande coaxkabels gevoed met internet zodat er altijd een stabiele internetverbinding is. Wij kunnen bij Conceptmobile altijd rekenen op een snelle en adequate service en hun expertise.”

Lees hier het hele verhaal van Kampeerdorp de Zandstuve.

Meer informatie over DOCSIS?

Elke locatie is anders, daarom bieden wij altijd maatwerk. Benieuwd naar de mogelijkheden van DOCSIS voor jouw vakantiepark of camping? Neem contact met ons op. Wij komen graag bij jou op locatie om zo een passend voorstel te bieden.

Veel gestelde
vragen over DOCSIS

Welke snelheid heeft een DOCSIS-oplossing?
De snelheid kunnen we in overleg met jou bepalen. Meestal stellen we het zo in dat de gast voldoende bandbreedte heeft en alles kan doen zoals hij of zij thuis is gewend. Dit gaat om een 10 upload 40 download snelheid.
Welk type netwerk is geschikt voor DOCSIS?
Bestaande coax-netwerken zijn geschikt voor een DOCSIS-oplossing. Dit toetsen wij altijd vooraf.
Hoelang duurt de aanleg van de DOCSIS?
Dit hangt heel erg af van de werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd. Vooraf geven wij altijd een indicatie van de duur.

Onze klanten

Tevreden klanten. Daar doen wij het voor!

Koudenburg Parc
Camping Roosdunen
Camping Roosdunen
Camping Roosdunen