Skip to main content

HFC

Er zijn verschillende technieken om internet en televisie te realiseren in de recreatiebranche. Eén van de technieken die we regelmatig gebruiken is Hybrid Fiber Coax (HFC). Lees hieronder wat HFC is, hoe het werkt en wanneer we hier gebruik van maken.
Aanleg HFC. Een combinatie van glasvezel en coax.

Wat is HFC en hoe werkt het?

HFC is een netwerk met een combinatie van glasvezel en coax. Bij een HFC-netwerk zijn de core-verbindingen van glasvezelkabels. Aan beide kanten van de glasvezelkabel wordt apparatuur geplaatst. Deze apparatuur zorgt ervoor dat het glasvezelverbinding wordt omgezet naar een coaxsignaal.

Deze oplossing is het overwegen waard wanneer een nieuw netwerk aangelegd moet worden of een bestaand netwerk aan vernieuwing toe is.

HFC voor campings

De techniek van HFC

Zoals eerder benoemd zijn de core-verbindingen bij HFC van glasvezelkabels. Deze internetverbinding wordt geleverd door een internetprovider. Vervolgens worden de glasvezelkabels verdeeld over het recreatiegebied, waarna deze afgemonteerd worden in de verdeelkasten.

In deze kasten wordt de glasvezelverbinding omgezet naar een coaxverbinding. De coaxkabels worden vanuit de kasten verdeeld over de accommodaties in het gebied. Denk hierbij aan chalets, stacaravans of bungalows. Zo heeft elke accommodatie een eigen stabiele internetverbinding.

HFC internet ideaal voor de recreatiebranche

Waarom kiezen voor HFC?

Met HFC profiteer je van twee werelden. Ten eerste van de snelle en stabiele glasvezelverbinding en ten tweede van de flexibiliteit van de coaxkabels. De aanleg van glasvezel is een lastig proces en kabels kunnen ook niet zomaar verplaatst worden. Daarom wordt er vaak voor de HFC-oplossing gekozen wanneer het duidelijk is dat er in de toekomst nog aanpassingen moeten worden gedaan in het recreatiegebied, bijvoorbeeld het verplaatsen van een chalet.
De voordelen van HFC voor campings en recreatieparken

De voordelen van HFC

  • Grote hoeveelheid informatie in één keer overdragen;
  • Er zijn weinig barrières daardoor weinig verlies van snelheid;
  • Lange afstanden overbruggen;
  • De uiteinden van het netwerk makkelijk te verleggen.

Meer informatie over HFC?

Wil je graag meer informatie ontvangen over HFC? Of wil je graag dat wij een keer meedenken over het vernieuwen van jouw netwerk? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op om een afspraak te maken.

Veel gestelde
vragen over HFC

Wanneer wordt HFC toegepast?
De techniek HFC wordt vaak toegepast wanneer hoge signaalprestaties worden verwacht en als er in de toekomst nog aanpassingen moeten worden uitgevoerd. Zoals bijvoorbeeld het verplaatsen van een chalet.
Wat voor apparatuur heb ik nodig voor HFC?
Er wordt gebruik gemaakt van apparatuur dat het glasvezelsignaal kan omzetten naar een coaxsignaal.
Is HFC toekomstbestendig?
Ja absoluut, omdat glasvezel geschikt is voor veel datatransport. Een ander groot voordeel is dat het beheer veelal in eigen beheer kan worden uitgevoerd doordat het laatste stukje van het netwerk coax blijft tot in de accommodatie.

Onze klanten

Tevreden klanten. Daar doen wij het voor!

Koudenburg Parc
Camping Roosdunen
Camping Roosdunen
Camping Roosdunen